Prajitura Fanta ( varianta mai dietetica)

de VanessaAli in Prajituri, 2 Ian 2016 | 11758 vizualizari

 

Prajitura cu branza de vaci si fanta este una din preferatele mele, ca si cheesecake-ul de asemenea. Este a doua oara cand fac aceasta prajitura, iar de data asta m-am gandit sa o modific putin ca sa semene mai mult cu cheesecake-ul. Astfel am reusit sa obtin aceasta varianta, cel putin la fel de delicioasa ca cea originala si mult mai light :))).
Sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 5 linguri de zahar
  • 2 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt+putin otet

Crema:

  • 750g branza de vaci Pilos (de la Lidl)
  • 150 ml frisca
  • 3-4 linguri de zahar
  • 1 intaritor de frisca

Glazura:

  • 2 budinci de vanilie
  • 700 ml suc fanta
  • 2 linguri de zahar
Portii: 100
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Fanta ( varianta mai dietetica):

Blatul se prepara batand cele 5 albusuri cu un praf de sare peste care se adauga galbenusurile  frecate bine cu zahar si ulei. Se pun treptat cele 5 linguri de faina si praful de copt stins cu otet. Amestecam bine.Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o introducem la cuptor pentru aproximativ 25-30 minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.La jumatatea intervalului rotiti tava.

Crema: bateti frisca bine cu intaritorul de frisca. Adaugati zaharul, apoi branza de vaci si continuati sa mixati pana se incorporeaza bine.Dupa ce blatul e rece turnati crema peste el si nivelati. Dati la rece minim 30 minute inainte sa puneti glazura.

Glazura:

Turnati budincile intr-o cratita, amestecati cu zahar si apoi adaugati treptat suc fanta. Puneti la foc mic pana se ingroase ca o budinca normala. Lasati glazura sa se raceasca putin, dupa care o turnati treptat peste crema de branza (in mai multe straturi daca e nevoie). Lasati prajitura la rece cateva ore sau peste noapte ( a doua zi e cea mai buna) si am terminat!

Pofta buna!


Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Fanta ( varianta mai dietetica)" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu jeleu de portocale